Seminaarikeskusteluja

AoB-tiimi ja Jan Löfström
Kuulumisen kulttuurisuus -projektin seminaari käynnissä. Vieraana tällä kertaa Jan Löfström Helsingin yliopistosta.

Tutkimushanke sai alkunsa vapaamuotoisista keskusteluista ja havainnosta, että me kaikki olemme kiinnostuneita paikan, tilan ja kuulumisen teemoista. Hankkeen tapaamisissa keskustellaan edelleen paljon omista ja muiden teksteistä, välillä omalla porukalla, välillä vieraiden kanssa. Viimeksi vieraanamme oli Helsingin yliopiston yliopistonlehtori, PhD Jan Löfström. Jan on Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksen dosentti. Tapaamisessa hän kertoi kuulumisen kysymyksiä sivuavista kansalaisuuteen, ulossulkemiseen, historiallisiin hyvityksiin sekä historiatietoisuuden ja moraalisen tietoisuuden yhteyksiin liittyvistä tutkimusintresseistään. Istunnossa keskusteltiin myös hankkeen tutkijoiden Kaisa Hiltusen ja Nina Sääskilahden käsikirjoituksesta Cosmopolitan Memory and Cinematic Affect.